Voorbereidingen – het prieeltje

Corsoboot Poeldijk 2016 - Prieeltje lassenDe vrijwilligers van Corsoboot Poeldijk zijn druk bezig met de voorbereidingen. De lassers zijn bezig met het prieeltje wat op de boot moet komen. Nu denkt u waarschijnlijk; “Ach een boogje met wat bloemen”. Dat dachten wij eerst ook, maar toen we achter de tekentafel gingen zitten kwamen we tot de conclusie dat het toch niet zo eenvoudig is als het lijkt.

Corsoboot Poeldijk 2016 -Overleg bouwploeg

In de drie dagen varen komen we ongeveer 50 bruggen tegen. Bij elke brug moet de boog omlaag kunnen, zodat we er veilig onderdoor kunnen varen. Dat is op zich geen groot technisch probleem, tot je bedenkt dat de bloemen op de boog een flink gewicht met zich meebrengen. Dit gewicht moet wel veilig 50x op en neer kunnen, zonder dat de mensen op de boot er een rughernia aan overhouden. Veiligheid staat bij ons voorop, dus weer met elkaar om de tafel.

Corsoboot Poeldijk 2016 - Prieeltje lassenU begrijpt dat we toen heel wat mogelijkheden de revue hebben laten passeren. Nu wordt de boog zoveel mogelijk uit 1 geheel gemaakt, waardoor er geen zwakke punten in het frame zitten. Het geheel moet een gotische of Griekse uitstraling krijgen, waardoor de boog dus niet klaar is als hij stevig in elkaar gelast is.