Sister Act met dansende nonnen

GAAT DAT ZIEN!

Na twee jaar is het weer zover. De bonte stoet van de 23ste editie van het Varend Corso trekt de komende dagen door de regio. Op zaterdagmiddag 25 juni vanaf 16.30 uur komen de schepen door de Nieuwe Wegvaart in Poeldijk richting de Uithof. “We zijn er klaar voor, dankzij een geweldig team van vrijwilligers”, zegt Koos Janssen, voorzitter Stichting Corsoboot Poeldijk. “We zijn ook blij met onze nieuwe hoofdsponsor Biological Youngplants.”

“De nieuwe directeur en eigenaar van deze jonge plantenkweker, Wim van Marrewijk, is mijn oude buurjongen van de Wateringseweg. Als geboren Poeldijker voelt hij zich heel betrokken bij de corsoboot van onze dorpskern en wil dat met een hoofdsponsorschap ondersteunen. Wij zijn hem daar bijzonder dankbaar voor, zonder de andere sponsors daarmee te kort te doen”, aldus de voorzitter.

De zoon van Wim van Marrewijk Christian (links), operationeel manager Biological Youngplants, schudt Koos Janssen, voorzitter Stichting Corsoboot Poeldijk, de hand om het hoofdsponsorschap te bevestigen. (Foto: Harry Stijger)

Dansende nonnen

Het corsoteam heeft gekozen voor het thema Sister Act. Uit de film Sister Act 1 is een scene gekozen, die zich afspeelt in de kerk. Op de voorkant van de boot orgelpijpen en een heus oud orgel. Aan de zijkant zelfgemaakte glas-in-lood ramen en muziekbalken ingevuld met groene planten en muziekbalken. Op het centrale deel van de schuit dansen de nonnen in hun habijt op de maat van de muziek uit delen van de film. De voorplecht van de corsoboot is voor Doloris, die het kerkkoor dirigeert dat op haar eigen wijze de liederen voor de Heer vertolkt!

Nummer 39

De laatste dagen is er nog hard gewerkt aan deze schuit, vooral het arrangeren van de vele bloemen, planten en groente, onder leiding van Sjaak de Kok. De corsoboot van de dorpskern Poeldijk is nummer 39 in de stoet. De Kok: “Het is dus even wachten voordat we voorbijvaren, maar je moet maar denken ze bewaren het beste voor het laatst! En vergeet niet op deze fantastische corsoboot te stemmen voor de publieksprijs!” Stemmen kan op www.varendcorso.nl.