‘Het waren vier fantastische dagen’

Corsoboot Poeldijk heeft met Sister Act ons dorp weer op de kaart gezet. De zingende en dansende nonnen op de corsoboot kregen veel positieve reacties vanaf de walkant.

Voorzitter Koos Janssen dankt het hele corsoteam en alle vrijwilligers die voor een supermooie boot hebben gezorgd. “Zusters en broeders, allemaal bedankt voor de fijne dagen vóór en tijdens het corso”, schrijft hij op sociale media. “Met de inzet van ontwerpers, bouwploeg, arrangeurs, figuranten, schippers, walploeg en alle helpers hebben we dit resultaat kunnen bereiken. En niet in de laatste plaats alle sponsors bedankt, die dit mogelijk hebben gemaakt.”

Het was weer een fantastische doorvaart langs de Nieuweweg in Poeldijk. Het publiek langs de waterkant dansten en klapten mee met de nonnen op de corsoboot. (foto Harry Stijger©)

Genoten van het corso

Sommige nonnen figureerde voor de eerste keer en vonden het een geweldige ervaring om dit mee te maken en hebben genoten. Een van hen schrijft: “De sfeer was vier dagen lang fantastisch en gezellig. Hier kunnen we nog lang van genieten. Oh Happy Day, Oh Happy Day, voor iedereen!”

Het Varend Corso voer dit jaar voor het eerst op zondag door de Haagse grachten. Het corso is daar enthousiast ontvangen met duizenden mensen op de kades. Ze genoten van de groente- en bloemenpracht uit het Westland.

Arrangeur Sjaak de Kok over de Corsoboot Poeldijk: “Dit maak ik nu voor de eerste keer mee. Ik heb met volle teugen genoten van de weken vóór en de dagen van het corso. Vanaf de kant heb ik de corsoboot met de zingende en dansende nonnen gevolgd en gezien wat dat allemaal bij het publiek losmaakte. Soms inspireerde dat mensen om mee te doen. Dat zag ik bij andere boten minder. De publieksprijs voor de nonnen uit Poeldijk was wel verdiend geweest. Maar het mocht niet zo zijn.”

De corsoboot op donderdag bij de doorvaart langs De Tuinderij in De Lier, waar de officiële opening plaatsvond, (foto Harry Stijger©)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *