Penningmeester gezocht

Opdrachtomschrijving

Stichting Corsoboot Poeldijk zoekt een penningmeester op vrijwillige basis. De penningmeester beheert de financiën van de stichting, is verantwoordelijk voor de boekhouding en de financiële transacties, adviseert het bestuur over het financieel beheer en stelt de begroting en het financieel jaarverslag op ter verantwoording aan de sponsors. We verwachten dat de penningmeester gemiddeld 60 minuten per maand kwijt is aan zijn/ haar taak, waarbij de maanden februari t/m juni het drukste zijn i.v.m. het innen van gesponsorde bedragen. In deze maanden moeten facturen worden verzonden.

 

Opdrachtcriteria

De penningmeester is een ‘ondernemende penningmeester’.
Zeer gewenst is een financiële achtergrond, met voldoende kennis van boekhouding, maar ook iemand die durft te ondernemen en sponsors weet te overtuigen. Kennis van of affiniteit met fondsenverwerving (beleid, strategie) van donateurs, sponsors, of investeerders. De Penningmeester werkt nauw samen met de sponsorgroep die het veld in gaat om sponsors te werven.

Organisatieprofiel

Stichting Corsoboot Poeldijk werkt alleen met vrijwilligers en heeft geen betaalde krachten in dienst of op afroep. De stichting heeft tot doel om elk jaar een boot mee te laten varen in het Westlandse Varend Corso, versiert met bloemen en groente en een pakkend thema en figuranten.

Organisatiecultuur

Bestuursleden van Stichting Corsoboot Poeldijk zijn enthousiaste vrijwilligers; een creatief team en hebben diverse achtergronden in onder andere het onderwijs, detailhandel en de evenementensector. Vanaf januari in de aanloop naar het evenement, ontmoeten zij elkaar ongeveer elke drie weken. Er zijn vier bestuursleden allen vrijwilliger, een voorzitter, een secretaris en een algemeen bestuurslid. Twee bestuursleden wonen in Poeldijk en één in monster. Voor de functie van penningsmeester is de vacature.

Termijn opdracht

Start zo snel mogelijk voor minimaal 1 jaar, maar bij voorkeur 2 jaar of langer. Gemiddelde tijdsbesteding is 1 uur per week.

locatie

Westland

contactpersoon

Kay de Hooge (voorzitter)
[email protected]