Laatste persbericht voor het Varend Corso

PERSBERICHT: Een tipje van de sluiter van de TrouwSchuit van Poeldijk

Datum: 29 Juli 2016
Plaats: Poeldijk

“Nog nooit is een boot van het Varend Corso al zo populair als de TrouwSchuit van Poeldijk. Je hoort mensen er over praten en zelfs wildvreemden spreken mij aan over het leuke initiatief.”, aldus Kay de Hooge van Corsoboot Poeldijk. “En dat terwijl het corso nog moet beginnen!”

De TrouwSchuit van Poeldijk met schipper Marco Oosterwijk is als nummer 7 in de varende stoet direct herkenbaar. Een varende tuin waarop het maagdelijk wit in de bloemen overheerst op andere kleuren. Wit is kenmerkend voor de meeste huwelijken, maar de Germini’s aan de zijkant van de schuit doorbreken dit met een kleurenpracht verwerkt in een regenboogvlag wat op deze boot verwijst naar de gelijkheid tussen homo- en heterohuwelijken.

Jongste arrangeur ooit van het Varend Corso!

De bloemen zijn prachtig verwerkt door Manon van Spronsen (19). De jongste arrangeur die ooit een kern van het Varend Corso heeft vertegenwoordigd als hoofd arrangeur. “Het is een grote eer om een eigen boot te arrangeren. Ik studeer nog Bloem & Design op het mbo Westland (wat voorheen mbo greenport heette) en dan krijg ik nu al de kans om dit te doen! Gelukkig heb ik hulp van Peter Wesstein die door zijn jarenlange ervaring bij de corsoboot van Poeldijk een geweldige steun is bij het maken en uitvoeren van de plannen. Verder kan ik terugvallen op een zeer ervaren arrangeur met veel ervaring op het gebied van Corso boten.” Op de boot zijn diverse herkenbare facetten terug te vinden die wij allemaal associëren met trouwen. En allemaal voorzien van de mooiste bloemen afkomstig uit de Westlandse kassen.

Op 5, 6 en 7 augustus ziet u op de boot van Poeldijk onder andere de witte roos welke een internationaal teken is van zuiverheid, eerbied, respect, verbondenheid en niet te vergeten ‘een nieuw begin’. Verder ziet u witte lelies en de statige witte bollen van de Allium.

Hard werken

In een trouwtuin hoort natuurlijk een prieeltje of bloemenboog. Kay: “De bouwploeg heeft zich ook dit jaar weer overtroffen. In verband met de veiligheid van de figuratie en andere opvarenden is de boog door een professioneel lasser in elkaar gezet. Het gewicht van de bloemen en de watervoorraad voor de bloemen is namelijk erg groot. De bloemenboog is voorzien onder andere witte rozen en de mooie groene bladeren van de Asparagus Dit maakt het geheel af tot een schitterende trouwlocatie die je nergens in het Westland terugvindt.

Luciën de Ruiter, in het dagelijks leven timmerman bij de houtsponsor van corsoboot Poeldijk, zorgt voor een groot plateau van 360cm bij 280cm wat doormiddel van een speciale lift de tuin kan ontstijgen, zodat iedereen die de boot langs de waterkant wil bewonderen goed kan zien. “Gelukkig hebben we Gerard Verduin (een ervaren elektricien) in de bouwploeg, want het gebruik van zo’n zware lift vraagt heel wat van de elektrische apparatuur aan boord.”

Er trouwen vier bruidsparen op de boot, maar dat mag alleen als we aangemeerd zijn. Tijdens de vaartocht wordt het publiek geëntertaind door de figuratie groep onder leiding van Koos Jansen. Zij zorgen weer voor een hilarische opvoering waar de druivenpastoor van Poeldijk een hoofdrol heeft. Kay: “Vooral voor Poeldijkers is pastoor Verburch een herkenbaar persoon. Naast een standbeeld in de Voorstraat van Poeldijk wordt hij nu ook vereeuwigd op het corso.”

Kindercorsoboot van Poeldijk

Het leuke is dat ook de kinderboot die door Ylette Wesstein en 6 kids met ouders is gemaakt volledig in het teken staat van trouwen en dat de openingsboot van het Corso hier ook weer in terug te zien is. “We zullen niet teveel verklappen, maar op de kinderboot zullen twee BN-ers uit Sesamstraat in de echt verbonden worden”.

De vrijwilligers die dit allemaal tot een geweldige ervaring maken voor het publiek zijn druk in de weer met de laatste voorbereidingen. “Het is geweldig om te zien dat zoveel mensen zich inzetten om onze boot weer tot een gigantisch succes te maken. De boot van Poeldijk staat erom bekend om de dingen anders aan te pakken dan anderen en die eigengereidheid zorgt er elk jaar weer voor dat de boot opvalt tussen de andere boten in de tocht.” sluit Kay de Hooge het gesprek af.

Kay de Hooge: “Onze website www.corsobootpoeldijk.nl en onze facebookpagina www.facebook.com/corsobootpoeldijk worden continu bijgewerkt om iedereen op de hoogte te houden. Wilt u op de hoogte gehouden worden like onze facebookpagina en u mist niks meer.”

Rating: 5

1 Reactie

  1. Alice van Zeijl

    De hele club van corso boot Poeldijk heel veel succes ik ben super trots op jullie wat er dit jaar ook weer neer gezet wordt door de kern Poeldijk! Maak er een mooi feestje van en geniet vooral met z’n allen!

    Rating: 5

Geen reacties toegestaan.